FORÆLDRERÅDGIVNING

Vi bærer alle rundt på en masse forestillinger om, hvordan vi skal være forældre. De tanker, vi gjorde os, inden vi fik børn, om hvordan vi vil opføre os, føle og tænke som mor eller far, er det måske ikke muligt at føre ud i livet alligevel eller også er de ikke hensigtsmæssige.

Ofte har vi kun vores egen erfaring som barn til at nuancere forældrerollen; groft sagt kan vi vælge at gøre som vores forældre, at gøre det modsatte af vores forældre, eller at eksperimentere os frem til den bedste måde – det er bare ikke altid, at vores måde passer til vores barn! Vi kommer til kort, frustreres og kan måske ikke finde på flere indgangsvinkler til forandring selv.

Hvornår kan det være en god idé at søge rådgivning om forældrerollen:

 • I som forældre er uenige om opdragelsen og i tvivl om, hvis måde vil fungere bedst for jeres barn/i jeres familie.
 • Der kan være mere aggression imod dig, mere negativ kontakt og ikke den tætte relation, som du kæmper sådan for at opnå med dit barn.
 • Du som forælder føler dig utilstrækkelig og kan ikke få tingene til at fungere i hverdagen.
 • Dit førskolebarn udfordrer dig og du føler, at du har forsøgt ’alt’ for at få barnet til at ’høre efter’.
 • Du har brug for at få nye redskaber og måder at være sammen med dit barn.

Jeg har gjort mig mange tanker om forældrerollen og du kan se meget mere på Psykiatrifondens hjemmeside. Jeg var tilknyttet kampagnen for at styrke forældrerollen og har udarbejdet det teoretiske materiale til deres hjemmeside forældre.dk. – læs mere eller se de små film om opdragelse her .

Der er rigtig mange ting, der er relevante at tænke på, når man skal være en ’god nok’ forælder. Det handler om struktur, varme, nærhed og forudsigelighed, kærlige forventninger og hvordan vi taler til og om hinanden.

Det hjælper at tale om det, der er svært!

Kontakt mig

Her kan du sende mig en besked. Udfyld formularen og jeg vil svare dig så hurtigt som muligt.

  Dit navn (skal udfyldes)

  Din e-mail (skal udfyldes)

  Din besked